18 ℃
Gasverbruik moet omlaag

Hugo de Jonge doucht voortaan koud

Foto: StoryTime Studio / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Minister Hugo de Jonge staat voortaan elke ochtend onder een koude douche. Daarmee wil De Jonge het goede voorbeeld geven en zuiniger doen met gas. Onder meer in advertenties roept het kabinet ook andere Nederlanders op om voortaan koud te douchen.

“Het is even wennen”, geeft De Jonge toe, “maar na een paar dagen weet je niet beter. Een koude douche is veel verfrissender. Niet alleen bespaar je op deze manier veel gas, maar een koude douche past ook helemaal bij de doelen qua duurzaamheid.”

Om te bewijzen dat hij het meent, nodigde De Jonge een aantal journalisten uit om toe te kijken terwijl hij onder een koude douche staat. Een beetje verbaasd maakt de pers foto’s van de douchende minister. “Zo’n koude douche heeft eigenlijk maar één nadeel”, lacht De Jonge terwijl hij zijn pink omhoog steekt.

Volgens de minister zijn er nog meer manieren om het gasverbruik omlaag te krijgen: “Ook in de keuken kun je besparen. Tomatensoep kun je bijvoorbeeld net zo goed koud eten. In het buitenland noemen ze dat gazpacho. Héérlijk.”

 
Deel dit artikel: