13 ℃

Hugo de Jonge complimenteert Vitesse: “Supporters bleven keurig weg”

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Volgens demissionair minister Hugo de Jonge is Vitesse het voorbeeld van hoe je om moet gaan met de huidige coronamaatregelen. Het stadion was dit weekend nog niet voor een derde gevuld. Helemaal zoals de minister het graag ziet.

“De club heeft de supporters niet eens hoeven vragen om thuis te blijven. De supporters in Arnhem houden al heel lang rekening met een pandemie als deze. Al sinds de opening van het Gelredome in 1998 blijven de supporters massaal weg. Helemaal in de geest van de huidige tijd. In die zin was Vitesse haar tijd ver vooruit. Prachtig om te zien”, aldus De Jonge.

Bijzonder is ook dat de spelers solidair waren met de supporters. Waar de supporters de ruimte hadden op de tribune, gaf de selectie van Vitesse de spelers van Willem II alle ruimte op het veld. De 0-3 nederlaag was al ingecalculeerd. Trainer Letsch hierover: “Wij nemen de coronamaatregelen zeer serieus, ook als dat punten kost. De veiligheid staat bij ons voorop.”

De Jonge merkte tot slot nog wel een puntje van zorg op: “Hoewel Vitesse het keurig heeft gedaan, is zo’n potje amateurvoetbal natuurlijk niet te vergelijken met de echte publiekstrekkers in het Gelredome, zoals de vlooienmarkt.”

 
Deel dit artikel: