Mike (26): “Hosselen van chicky moet makkelijker”

Het hosselen van een chicky moet veel eenvoudiger. Dat vindt de 26-jarige Mike Teugeling uit Breda. Nu gelden nog allerlei sociale regels die het hosselen van chickies nodeloos ingewikkeld en tamelijk kostbaar maken.

diner-romantiek-etentje-romantisch-date

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Imagery Majestic

Teugeling is zeker niet de enige. Uit een peiling van bureau QuestionIt blijkt dat 83% van de mannen opziet tegen de rompslomp die het hosselen van een chicky met zich meebrengt.

“Traditionele versiermethodes kosten veel tijd en gaan vaak gepaard met hoge kosten”, legt Teugeling uit. “Meestal komt er een drie-gangen-diner bij kijken, of gaat het chicky er van uit dat je een drankje aanbiedt. Pas dan kan er daadwerkelijk over geslachtsgemeenschap worden onderhandeld. En dan is er nog het risico dat je er samen niet uit komt. Dat is niet fair.”

Volgens Teugeling is het hoog tijd dat de sociale regelgeving omtrent het hosselen van chickies onder de loep wordt genomen. “Al die omgangsvormen gaan ten koste van de hosselbereidheid. Zeker als het gaat om een ordinair tussendoortje waarmee je geen serieuze plannen hebt. Dan moet je eigenlijk aan twee woorden genoeg hebben. Niet romantisch, dat geef ik toe, maar je weet wel direct waar je aan toe bent.”

 
Deel dit artikel: