13 ℃

Horecaondernemers pleiten voor nieuwe ronde noodsteun nu terrasjesweer tegenvalt

Horecaondernemers pleiten voor nieuwe ronde noodsteun nu terrasjesweer tegenvalt
Foto: Inna Evtushenko / Shutterstock.com

Het kabinet moet horecaondernemers tegemoetkomen met een nieuwe ronde noodsteun, nu het verwachte terrasjesweer niet doorgaat. Dat zegt voorzitter Ron Stampert van branchevereniging Horeca Bedrijven Nederland (HBN).

Het zou deze week ‘echt lekker weer’ worden, beloofden meteorologen onlangs nog. Maar van het beloofde lenteweer lijkt nu geen sprake meer. “Het valt allemaal een beetje tegen”, zei weerman William Huizinga van Buienradar bij RTL. De week begon druilerig en de voorspelde 20 graden wordt niet gehaald. Een enorme financiële domper voor de uitbaters van de terrassen, die vinden dat het tijd wordt voor nieuwe noodsteun.

“Of het nu gaat om een coronapandemie of een tegenvallende weersverwachting, horecaondernemers zijn altijd het haasje. Tijdens de pandemie schoot de overheid ons te hulp met noodsteun en wij verwachten dat dat nu weer gebeurt. Horecaondernemers kunnen er niets aan doen dat het weer tegenvalt, dus het kan niet zo zijn dat zij zelf moeten opdraaien voor het verlies aan omzet”, zegt HBN-voorzitter Ron Stampert.

Als het morgen nog steeds geen terrasjesweer is, dienen de horecabedrijven een officieel verzoek voor noodsteun in bij minister Adriaansens. “Het liefst zien we een soort permanente noodsteun voor onze sector”, zegt Stampert. “Ik denk aan een constructie waarbij de ondernemer wel geld krijgt, maar niet hoeft te sjouwen met hapjes en drankjes. Ik denk oprecht dat veel ondernemers dat zien zitten. En daar is – wat ons betreft – echt geen pandemie of tegenvallende weersvoorspelling voor nodig.”

 
Deel dit artikel: