19 ℃

Horeca wil weer volledig open: “Wat in India kan, kan hier ook”

Foto: Cavan-Images / Wut Moppie / Shutterstock.com

Niet alleen volle terrassen, maar ook drukke restaurants en volop gezelligheid in de kroegen. Als het aan de Nederlandse horeca ligt, worden de coronamaatregelen zo snel mogelijk opgeheven.

De terrassen mogen weer open, maar volgens veel Nederlandse horecaondernemers is dat niet genoeg. In Nederland ligt de horeca nog grotendeels stil. Een schril contrast met het buitenland, waar het in cafés en restaurants bruist van gezelligheid.

“De Nederlandse overheid is veel te voorzichtig. Wij mogen in onze restaurants nog niemand toelaten, terwijl dat in andere landen wel gewoon mag”, zegt voorzitter Ron Stampert van Horeca Bedrijven Nederland (HBN). “Kijk bijvoorbeeld eens naar India. Daar gaat het gewoon prima. Waarom kan dat hier niet?”

Stampert vertrekt vertrekt met een delegatie van horecaondernemers naar de Indiase hoofdstad New Delhi. “We gaan daar praten met lokale horecaondernemers”, legt hij uit. “We willen natuurlijk dolgraag weten hoe ze het daar aanpakken. Daar kunnen wij weer van leren.”

 
Deel dit artikel: