Horeca laat terrasverwarmers vanaf 1 november weer onnodig aan vanwege prijsplafond energie

Horeca laat terrasverwarmers vanaf 1 november weer onnodig aan vanwege prijsplafond energie
Foto: CorinnaL / Shutterstock.com

Vanaf 1 november zullen horecabedrijven hun terrasverwarmers langer onnodig aan laten. De reden is het prijsplafond voor energie dat het kabinet is overeengekomen met de energiebedrijven. 

Het zogenoemde prijsplafond betekent dat er een maximumprijs komt voor gas en elektriciteit. Het prijsplafond zal gelden vanaf 1 november. Vanaf die datum zullen horecabedrijven ook weer hun best doen om de terrasverwarmers zo lang mogelijk onnodig te laten branden.

“Het prijsplafond is goed nieuws voor onze sector én de lege terrassen. De heaters op de terrassen zullen weer als vanouds volop voor niks kunnen branden, precies zoals klanten van ons gewend zijn. Fijn dat dit weer kan”, zegt woordvoerder Ron Stampert van branchevereniging Horeca Bedrijven Nederland (HBN).

Door de hoge gasprijs moesten horecabedrijven in de afgelopen weken draconische maatregelen nemen, zoals het uitschakelen van de terrasverwarmers als er niemand op het terras zit. De brancheverenging is blij dat dat straks niet meer hoeft.

 
Deel dit artikel: