16 ℃

Horeca kritisch op heropening: “Kabinet is niet voorzichtig genoeg”

Foto: Dotshock / Shutterstock.com

Het nieuws dat horecabedrijven weer open mogen leidt in de branche tot grote bezorgdheid. De meeste horecaondernemers vinden dat het kabinet veel te hard van stapel loopt met de versoepelingen.

Het kabinet heeft besloten dat cafés en restaurants vanaf woensdag weer tot 22:00 uur open mogen. Volgens de horecaondernemers neemt het kabinet daarmee teveel risico. “De omikronvariant gaat nog volop rond. De besmettingscijfers zijn hoger dan ooit. En juist nu moeten wij weer open. Ik vind dat onverantwoord”, zegt uitbaatster Nicole Juils van Grand Café Candida.

Voorzitter Ron Stampert van brancheorganisatie Horeca Bedrijven Nederland (HBN) is woedend. Hij vindt dat het kabinet veel te snel versoepelt. “Wij houden onze zaken niet voor niets al weken dicht. Het is voor hun gezondheid van groot belang dat klanten wegblijven. Het kabinet houdt daar totaal geen rekening mee”, aldus Stampert.

Horecaondernemers storen zich vooral aan het feit dat ze niet bij het besluit betrokken zijn: “Het kabinet doet maar wat. Als je omikron geen kans wil geven, dan moet je mensen niet bij elkaar in een café zetten. Dat roepen wij al maanden, maar er wordt gewoon niet naar ons geluisterd.”

 
Deel dit artikel: