Horeca klaagt over volle restaurants: “Het is een gekkenhuis”

Foto: MikeDotta / Shutterstock.com

Nu de coronaregels zijn versoepeld, kunnen horecabedrijven de drukte niet meer aan. “Ik werk me drie slagen in de rondte. Mijn personeel loopt op z’n tandvlees. Eerlijk gezegd weet ik niet hoe lang we dit nog volhouden”, zegt chef-kok Michel Korperhoek van restaurant La Porte Fermée.

Vanaf vandaag mogen horecabezoekers niet alleen op het terras, maar ook binnen plaatsnemen. “De hele dag gaat de telefoon. Iedereen wil reserveren. Ik heb veertig tafels en die zijn allemaal volgeboekt. Het is een gekkenhuis”, moppert Korperhoek.

Voor Korperhoek en zijn personeel zit er niets anders op dan keihard doorwerken, of de zaak sluiten: “Vanmiddag zijn al twee serveersters gestopt. Ze konden de drukte niet meer aan. Ik kan wel janken. En weet je wat het ergste is? De overheid doet helemaal niets om ons te helpen.”