Horecabedrijven in ons land hebben moeite met het vinden van voldoende personeel om onder te betalen. Uit cijfers van Misset Horeca blijkt dat maar liefst 44 procent van de horecabedrijven kampt met een tekort aan onderbetaald personeel.
Uitbaatster Nicole Juils van Grand CafĂ© Candida is de wanhoop nabij. “Tijdens de coronacrisis hebben wij veel onderbetaalde medewerkers ontslagen. Maar nu wij weer open mogen, komen ze niet meer terug. Ik begrijp er niets van”, vertelt ze.
Volgens Juils zijn er in de horeca volop kansen voor goedkope jongeren die ’s avonds en in het weekend met stomdronken gasten ruzie willen maken over het al dan niet controleren van de coronapas.
Juils maakt van de gelegenheid gebruik voor een oproep: “Heb jij zin om je op onregelmatige uren op ons terras voor het minimumloon te laten afsnauwen door onze gasten, dan bieden wij je graag een tijdelijk nulurencontract aan.”