Horeca bereidt zich voor op heropening: “Klant gaat zitten en moet doen wat ik zeg”

Foto: Yakobchuk Viacheslav / Shutterstock.com

Het lijkt erop dat cafés en restaurants binnenkort weer open mogen. Volgens ingewijden is het niet zozeer de vraag is óf de horeca open mag, maar tot hoe laat en onder welke voorwaarden dat kan. Wij vroegen horeca-ondernemer Ron Stampert hoe hij zich voorbereidt op de heropening.

“Allereerst moet je je goed realiseren wie hier de baas is. Dat ben ik. Niet jij”, waarschuwt de restauranteigenaar. “Jij belt van tevoren netjes op om te reserveren. Vervolgens beantwoord je een aantal vragen over je gezondheid. Is die in orde, dan doe je een aanbetaling van 50 euro per persoon. Daarna bepaal ik of jij hier een hapje mag komen eten.”

Wie eenmaal in zijn restaurant wordt toegelaten, dient zich aan een aantal strenge regels te houden. Stampert: “Je gaat zitten en je houdt je mond. Onderling wordt niet gesproken, zo houden we het besmettingsrisico zo klein mogelijk. Je neemt je eigen bestek mee en vreet wat de pot schaft. Wel een beetje opschieten, want er komen nog meer gasten. Na anderhalf uur is je tijd om. Dan betaal je contactloos en dan sodemieter je op. Geen gezeik. Als we ons allemaal aan deze regels houden, kunnen we zo veel mogelijk mensen weer een gezellig avondje uit bezorgen.”

 
Deel dit artikel: