22 ℃

Hoogzwangere vrouw in de problemen

Hoogzwangere vrouw in de problemen
Foto: iStockPhoto - Getty Images

Grote problemen voor een hoogzwangere vrouw die momenteel met haar man rondtrekt over de Westelijke Jordaanoever. De vrouw staat op het punt van bevallen, maar heeft nog geen goede plek gevonden om haar baby ter wereld te brengen.

Het koppel maakt een voetreis door het gebied. Aanvankelijk hadden ze gerekend op onderdak in een eenvoudige bed & breakfast in de Palestijnse stad Bethlehem. Maar bij aankomst bleek er geen plek. “Kennelijk is er iets misgegaan met de boeking. We werden weggestuurd, omdat ze helemaal vol zitten”, aldus de vrouw.

Inmiddels heeft het stel intrek genomen in een stal even buiten de stad. “De omstandigheden zijn hier niet optimaal voor een bevalling, maar het is beter dan niets”, puft de vrouw. “Godzijdank is mijn man handig met hout. Hij heeft nog een eenvoudige kribbe kunnen timmeren die na de geboorte dienst kan doen als wieg.”

Het stel maakt het naar omstandigheden redelijk. “We hadden ons de geboorte van ons eerste kind wel iets anders voorgesteld”, vertelt ze. Haar man lacht schaapachtig: “Eigenlijk was het niet eens de bedoeling dat mijn vrouw in verwachting zou raken, maar dat is op een of andere wonderlijke manier toch gebeurd. Jezus christus zeg. Dat hebben wij weer.”

 
Deel dit artikel: