12 ℃

Hoogbejaarde man honderd euro armer na bezoek aan geldautomaat: “Geld kwam van mijn eigen rekening”

Hoogbejaarde man honderd euro armer na bezoek aan geldautomaat: “Geld kwam van mijn eigen rekening”
Foto: Stockfour / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Een bezoekje aan een geldautomaat kwam de 85-jarige Frans Brikkens duur te staan. Na het pinnen bleek dat zijn banksaldo flink was gedaald. “Achteraf vraag ik me af hoe ik zo stom kon zijn”, aldus de bejaarde inwoner van het Gelderse Schotkamp.

Frans had wat geld nodig voor zijn boodschappen en stak zijn pinpas in de automaat aan de Van Keijleborglaan. “Het apparaat vroeg meteen om mijn pincode. Toen had ik natuurlijk al nattigheid moeten voelen”, vertelt hij.

Frans toetste zijn pincode toch in: “Ik kreeg de keuze uit verschillende bedragen. Ik koos honderd euro, dat leek mij ruim voldoende. Het apparaat gaf mij keurig twee briefjes van vijftig euro. Op dat moment had ik nog steeds niets door. Met het geld ben ik gewoon boodschappen gaan doen.”

Pas toen hij thuis kwam, kreeg Frans in de gaten dat er iets vreselijk mis was. “Het bedrag dat ik bij de geldautomaat had opgenomen, was van mijn rekening verdwenen. Honderd euro. Weg. Foetsie. Ik kon wel door de grond zakken, dat begrijp je.”

“Het was natuurlijk mijn eigen stomme fout, maar ik wil andere ouderen wel waarschuwen”, zegt Frans. “Tik bij een geldautomaat nooit je pincode in. Voor je het weet, haal je je hele rekening leeg.”

 
Deel dit artikel: