17 ℃

Hoogbegaafde Olivier (8) heeft zijn ouders niet meer nodig

Hoogbegaafde Olivier (8) heeft zijn ouders niet meer nodig
Foto: Deman / Shutterstock.com

BLOEMENDAAL - Al op jonge leeftijd bleek Olivier een bijzonder kind. Olivier is namelijk hoogbegaafd. Hij leert buitengewoon snel en ligt daardoor jaren voor op zijn leeftijdsgenootjes. Olivier is nu zo slim geworden, dat hij zijn ouders niet meer nodig heeft.

We spreken de ouders van Olivier aan de keukentafel bij hen thuis. Vader Jonathan vertelt: “Toen Olivier drie jaar was, lieten we hem voor de eerste keer testen. Onze zoon bleek een IQ van 158 te hebben. Sindsdien volgt de school zijn ontwikkeling met een halfjaarlijks assessment.”

Olivier kan nu bijna alles zelf en zijn ouders zijn daardoor grotendeels overbodig geworden. “Mijn ouders zijn lieve mensen en ze bedoelen het goed. Maar mijn IQ is inmiddels zo hoog geworden dat ik wel zonder ze kan”, legt hij uit. “Gezien mijn snelle ontwikkeling ligt het in de lijn der verwachting dat ik op korte termijn zelfstandig zal willen wonen. Pap en mam zullen dan naar IJmuiden verhuizen.”

Toch is Olivier dankbaar voor wat zijn ouders voor hem hebben gedaan: “Pap en mam stonden altijd voor me klaar. Ik zal ze nooit vergeten, al zitten we inmiddels wel op een totaal ander niveau.”

 
Deel dit artikel: