11 ℃

“Hoog salaris? Dan krijg je voorrang in de file”

Automobilisten met een hoger inkomen hoeven straks niet meer in de file te staan. Verkeersdeskundige Gerard Oefermans heeft een oplossing bedacht voor het fileprobleem. De linkerrijstrook moet gereserveerd worden voor mensen met een hoger salaris.

Hoog salaris? Dan krijg je voorrang in de file.“Tijd is geld, vooral voor belangrijke mensen met een goede baan. Het is daarom logisch dat zij voorrang krijgen op de snelweg. Op de linkerrijstrook willen we alleen nog belangrijke mensen, die daar wat meer voor kunnen betalen”, legt Oefermans uit.

Volgens de verkeersdeskundige moet de wegenbelasting worden gesplitst in twee tarieven. Automobilisten met een premium abonnement mogen op de linkerrijstrook en kunnen zo de files omzeilen. Arme automobilisten, met een budget abonnement, moeten op de rechterrijstrook blijven.

Moet er voor de linkerbaan dan een inkomensgrens komen? Oefermans vindt van wel. “Voor iemand met een topsalaris gelden nu dezelfde verkeersregels als voor een uitkeringstrekker. Dat is natuurlijk absurd. De linkerbaan is echt alleen bedoeld voor automobilisten die meer verdienen dan 60.000 euro.”

 
Deel dit artikel: