18 ℃

Hongerend Afrika zamelt 16 miljoen in voor bosbranden Australië

Foto: Watch The World / Shutterstock.com

Er komen steeds meer hulpacties op gang voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië. In hongerend Afrika is inmiddels al zo’n 16 miljoen euro ingezameld.

Tot nu toe hebben de bosbranden in Australië aan 23 mensen het leven gekost. Zo’n 1300 huizen gingen in vlammen op. De inzamelingsactie in Afrika is opgezet door de hulporganisatie HelpChild. “De Afrikaanse bevolking leeft ontzettend mee met de slachtoffers in Australië. Een groot deel van de bevolking hier heeft weliswaar honger, maar ze begrijpen dat de situatie in Australië nog veel slechter is”, zegt woordvoerster Emma Huylen.

HelpChild zet zich al veertig jaar in voor hongerend Afrika. Alleen al in Soedan sterven elke dag tientallen mensen door ondervoeding. Toch heeft HelpChild de voedselhulp tijdelijk stilgelegd. “Daar hebben ze alle begrip voor hoor”, aldus Huylen. “Als je hoort dat in Australië een half miljard dieren zijn omgekomen door bosbranden, dan snappen de Afrikanen zelf ook wel dat hun hongersnood nu even geen topprioriteit heeft.”

Vanuit Nederland kan geld worden gedoneerd via de website van het Rode Kruis. Het Rode Kruis garandeert dat uw gift beslist niet naar hongerend Afrika gaat.

 
Deel dit artikel: