15 ℃

Honderden miljonairs vast in peperduur koophuis: “Niemand kan dit betalen, behalve ik”

Honderden miljonairs vast in peperduur koophuis: “Niemand kan dit betalen, behalve ik”
Foto: BGStock72 / Shutterstock.com

AERDENHOUT - De huizenprijzen blijven maar stijgen. Dat is een probleem voor huizenbezitters die nu kampen met een verschrikkelijke overwaarde. Vooral bezitters van een miljoenenvilla kunnen feitelijk geen kant meer op.

Albert Baerdenhof-Wiltingh zit al tien jaar vast in een gigantische villa in Aerdenhout. “Ik kocht dit huis ooit voor 3,2 miljoen. Inmiddels is het al ruim het dubbele waard. Zie maar eens een koper te vinden die dat kan betalen”, zucht de 60-jarige ondernemer.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat huizen nog nooit zo duur waren als nu. Vorige maand stegen de huizenprijzen wéér met een procent. Een drama voor de eigenaren van miljoenenvilla’s, die zowat de enigen zijn die hun huizen nog kunnen betalen.

"Soms weet ik gewoon niet waar ik moet douchen"
Albert Baerdenhof-Wiltingh, miljonair

Door de gigantische prijs van zijn villa zit er voor Baerdenhof-Wiltingh niets anders op dan blijven zitten waar hij zit. “Een inpandig zwembad, een gigantische eetkamer, tien slaapkamers en vier badkamers. Soms weet ik gewoon niet waar ik moet douchen”, moppert hij. “Wij willen dolgraag naar iets kleiners, maar dat zit er voorlopig niet in. Er is bijna niemand die dit huis kan betalen. Er zijn maar weinig mensen zo vermogend als ik.”

Toch vindt Baerdenhof-Wiltingh dat hij niet mag klagen: “Ik heb maar één villa, maar ik ken ook miljonairs die drie of vier van dit soort villa’s bezitten. Dat zijn de échte slachtoffers van deze huizengekte.”

 
Deel dit artikel: