17 ℃

Hondenontlasting gaat verdwijnen

Veel gemeenten stoppen met de hondenontlasting. In de meeste gemeenten zijn de vertrouwde hondendrollen op trottoirs vanaf volgend jaar verdwenen.

Foto: ThamKC / German Gonzalez Stock / Shutterstock.com

Ook in Meppel ligt vanaf 1 januari geen hondenpoep meer op straat. “Uit een onderzoek is gebleken dat veel burgers zich storen aan de hondenpoep. Nou, dan moet je daar als gemeente wat mee doen”, zegt burgemeester Richard Korteland.

Met het verdwijnen van de hondenontlasting verdwijnt ook een flinke kostenpost voor de gemeente. “Je kunt niet hebben dat hier maar een klein beetje poep ligt en verderop een heleboel. Dat vraagt een stukje coördinatie. Nu zijn gemeentemedewerkers nog dagelijks op pad om de ontlasting te verzamelen en te verspreiden. Dat kost veel geld”, aldus Korteland.

Toch is er ook kritiek. De Belangenvereniging Hondenbezitters Nederland (BHN) vindt het jammer dat de hondenontlasting uit het straatbeeld verdwijnt. “Veel Nederlanders vinden het gezellig, zo’n verse hoop stront. Het is heel jammer dat dat straks verdwenen is. Het is toch een stukje van onze cultuur.”

 
Deel dit artikel: