13 ℃

Honden niet langer gevaarlijke, bijtgrage monsters

Goed nieuws voor de echte hondenliefhebber: men kan met een gerust hart een hond aanschaffen. Grote veiligheidsrisico’s omtrent deze dieren zijn verleden tijd, dankzij een heel kleine ingreep. Door alle tanden en kiezen van de hond te laten trekken worden honden volstrekt ongevaarlijk. Dat zegt dierenarts Thijs Snibbert.

Foto: NEstudio / Shutterstock.com

Er zijn heel veel verschillende hondenrassen in omloop. pitbulls, Amerikaanse staffordshire bull terriërs, teckels, jackrussels en labradors zijn een paar willekeurige soorten. Eén ding komen ze overeen: ze ontplooien zich dikwijls tot regelrechte vechtmachines. Vooral bij kinderen kan dat soms levensgevaarlijk zijn.

Dierenarts Thijs Snibbert adviseert om bij honden altijd de tanden en kiezen te laten trekken. “Niet lang geleden moest ik nog wel eens een hond laten inslapen nadat hij iemand had gebeten. Dat is nu niet meer nodig. Veel mensen laten nu preventief de tanden en kiezen van hun viervoeter verwijderen. Dat is veiliger, maar ook beter voor het meubilair”, aldus de dierenarts. “Voor de hond heeft het geen nadelen, al moet hij wel even wennen aan gepureerde brokken.”

“Mocht een hond met een getrokken gebit toch bijten, dan voelt dat enkel als een stevige kneep. De grootste bezwaren van honden zijn hiermee verleden tijd”, zegt Snibbert. “Het ziet er misschien vreemd uit, maar honden zijn toch al spuuglelijk.”

 
Deel dit artikel: