13 ℃

Hond aan paal vastgebonden

In Haarlem is gisteren een achtergelaten hond aangetroffen. De hond was bij een supermarkt vastgebonden aan een lantaarnpaal, terwijl de eigenaar doodleuk boodschappen deed. Omstanders hebben zich over de hond ontfermd.

Foto: Shutterstock.com

Lisette Snars zag de hond rond kwart over twee. “Het arme dier was toen al zeker tien minuten vastgebonden. Hij bleef piepend naar de ingang van de supermarkt kijken, maar het baasje was nog niet eens bij de kassa. Zó zielig”, vertelt ze.

Volgens de politie komt het vaker voor dat baasjes hun dier op straat vastbinden. “Het is hartverscheurend om te zien wat mensen met hun huisdier uithalen”, zegt een woordvoerder. “Voordat ze de winkel in gaan binden ze hun hond aan een paal. Bizar. Dat doe je toch ook niet met je kind? Vooral in de zomer is het bovendien niet ongevaarlijk. Op een zonnige dag kan de temperatuur razendsnel oplopen.”

Toen de eigenaar zich na vijf minuten nog niet had gemeld, besloot Lisette de hond mee te nemen. “Hij heeft vannacht in mijn huis geslapen. Hij jankte de hele nacht, want hij is natuurlijk erg geschrokken”, zegt ze. “Dit beestje heeft geluk gehad. Aan die paal bij de supermarkt had hij het hooguit een paar dagen volgehouden.” Lisette heeft besloten de hond te houden.

 
Deel dit artikel: