18 ℃

Zomers weer zorgt voor hogere winst daklozen

Foto: Juefrap / Shutterstock.com

Daklozen hebben de week afgesloten met een hogere winst dan normaal. De gunstige cijfers hebben te maken met de relatief hoge temperaturen van de afgelopen dagen. 

Het zomerse weer leidt volgens de branchevereniging tot een efficiëntere bedrijfsvoering. Omdat het minder koud is, kunnen daklozen tot laat in de avond op straat blijven. Daardoor kan langer worden gecollecteerd en meer omzet worden gemaakt. Tegelijk vallen de kosten voor nachtopvang lager uit, wat leidt tot een hogere nettowinst per dakloze.

Dakloze Marcus van Alphen zag zijn omzet in het afgelopen week met 116 procent toenemen. “Door het lekkere weer waren er meer voorbijgangers dan een week eerder. Vanzelfsprekend kon daardoor meer geld worden opgehaald”, aldus Van Alphen. “Bovendien zijn mensen met zonnig weer gunstiger gestemd en daardoor bereid om meer te geven.”

Van Alphen boekte in de maand juli een gemiddelde dagomzet van 302 euro. Vorig jaar kwam Van Alphen nog met een winstwaarschuwing, in verband met de accijnsverhoging op alcoholhoudende drank.

 
Deel dit artikel: