19 ℃

Hoeveel fooi geef je bij je vaccinatie?

Foto: Studio Romantic / Hans Christiansson / Shutterstock.com

De vaccinatie zelf is gratis, maar hoeveel fooi geef je de vaccinateur? Vaccinatieprikkers zelf geven hun verwachtingen.

Niet iedereen is van plan om na de prik een fooi te geven. Dat lijkt echter niet verstandig. Van de vrekkige ouderen, die inmiddels gevaccineerd zijn, werd niet zo veel verwacht. Maar nu de rest van de bevolking aan de beurt komt, wordt dit anders.

In de horeca bepalen veel mensen de hoogte van de fooi op basis van de geboden service ten opzichte van hun verwachting. Dit staat in verhouding met de hoogte van de rekening, meestal zo’n vijf tot tien procent. De coronavaccinatie is echter gratis en daardoor is het moeilijk te bepalen wat een redelijke fooi is, ook omdat bijwerkingen nog moeten komen.

“De meeste mensen realiseren zich niet dat we in één minuut een topservice leveren en lopen zo weg”, zegt vaccinatieprikker Joop Mesdag (52) uit Helmond. “Ze vergeten dat de meesten van hen straks nóg een keer moeten en dat we alles over ze weten. Als ik hen was, zou ik de fooi niet zomaar achterwege laten. Een scheve prik gebeurt zomaar en is erg pijnlijk.”

 
Deel dit artikel: