16 ℃

Hoekstra vliegt van Den Haag naar Brussel voor bespreking over zijn nieuwe baan als Eurocommissaris Klimaat

Hoekstra vliegt van Den Haag naar Brussel voor bespreking over zijn nieuwe baan als Eurocommissaris Klimaat
Foto: 4 PM production / Dan Morar / Shutterstock.com

BRUSSEL - Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra wordt zo goed als zeker de nieuwe Eurocommissaris voor Klimaat. Vandaag vloog Hoekstra naar Brussel voor overleg over zijn nieuwe functie.

We spreken Hoekstra aan boord van de privéjet die hem in slechts twintig minuten van Den Haag naar Brussel vliegt. “De functie van Eurocommissaris voor Klimaat is mij op het lijf geschreven. Ik was altijd al begaan met de klimaatproblematiek”, aldus Hoekstra, terwijl het vliegtuig vol gas geeft op de startbaan van Rotterdam The Hague Airport.

Hoekstra zal zich in zijn nieuwe functie buigen over het Europese klimaatbeleid en de plannen om de klimaatverandering tegen te gaan. “Klimaatverandering moeten we serieus nemen, niet alleen als beleidsmakers, maar ook als individuen”, zegt Hoekstra, terwijl zijn privéjet bulderend door de wolken omhoog klautert. “Mensen realiseren zich vaak niet dat ze zelf veel meer kunnen doen in de strijd tegen klimaatverandering. Als toekomstig Eurocommissaris wil ik daar graag het goede voorbeeld in geven, zoals ik altijd heb gedaan.”

 
Deel dit artikel: