14 ℃

Hoekstra op bezoek bij Van der Plas: “Ik kan mijn collegaatje nog veel leren”

Hoekstra op bezoek bij Van der Plas: “Ik kan mijn collegaatje nog veel leren”
Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken / BY-SA 2.0 / BoerBurgerBeweging / Wiki Commons CC / BY-SA-4.0

CDA-leider Wopke Hoekstra ging vandaag op bezoek bij BBB-leider Caroline van der Plas. Volgens Hoekstra is het goed als ervaren politici hun minder ervaren collega’s een handje helpen.

Het bezoek van Wopke Hoekstra aan Caroline van der Plas is niet onopgemerkt gebleven. Tientallen journalisten omringden de het tweetal bij de ontmoeting. Hoekstra vond deze belangstelling hoopvol: “Mooi dat mijn bezoek aan een groen collegaatje zoveel losmaakt. Dat zal Caroline ook een fijne boost geven. Als nieuwkomer in de politiek is ze natuurlijk nog erg onzeker.”

Wat de twee politici precies hebben besproken is niet bekend, maar Hoekstra wilde wel kwijt dat hij Van der Plas enkele kneepjes van het vak heeft geleerd: “Caroline doet haar stinkende best, maar je ziet ook dat ze nog veel beginnersfouten maakt. Als ze net zo succesvol wil worden als het CDA moet ze nog veel leren. Dus ik heb haar een paar tricks and tips gegeven. Als ze goed naar mij luistert, wordt haar partij misschien ooit net zo groot als het CDA.”

 
Deel dit artikel: