23 ℃

Hoekstra onthult met trots onderzoek: “Coronavaccins niet lang houdbaar in schaatshal”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

CDA-lijsttrekker en demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra onthulde vandaag met gepaste trots het resultaat van zijn wetenschappelijke onderzoek naar de houdbaarheid van coronavaccins. Volgens Hoekstra zijn deze vaccins vrij kort houdbaar in schaatshallen.

Gisteren deelde Hoekstra een foto op Twitter waarbij hij samen met Sven Kramer schaatsend te zien was in Thialf in Heerenveen. Op die foto kwam veel kritiek, omdat het nu eenmaal verboden is om in een hal te sporten. Vandaag maakt de CDA-lijsttrekker echter bekend dat het ging om wetenschappelijk onderzoek en dat hij eigenhandig zeer bruikbare gegevens heeft weten te vergaren.

“Ik begrijp dat er kritiek kwam op de foto”, zegt Hoekstra 24 uur na zijn post op Twitter. “Voor eenvoudige luitjes is het natuurlijk niet te bevatten dat er ook intelligente en betrokken mensen zijn die niet zomaar voor zichzelf een potje gaan sporten in een hal terwijl dat verboden is. Ik verwijt deze simpele zielen dan ook niets.”

“Maar ik hoop dat zij in het vervolg wel beter nadenken voordat ze met commentaar komen. Want door mijn middagje schaatsen ben ik erachter gekomen dat vaccins niet goed meer werken als deze in de achterzak zitten van iemand in een ijshal. De vaccins worden dan te warm en verliezen hun werking. En ondanks de bakken van kritiek zou ik dit onderzoek zo weer doen. Sterker nog, morgen ga ik weer een paar uurtjes de hal in. Alles voor de wetenschap, uiteraard.”

 
Deel dit artikel: