13 ℃

Hoekstra geen voorstander van klimaatverandering

Hoekstra geen voorstander van klimaatverandering
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

STRAATSBURG - Kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra heeft tijdens de hoorzitting in het Europees Parlement een warm pleidooi gehouden voor het afschaffen van de klimaatverandering. 

Als Hoekstra Eurocommissaris mag worden, zal hij zich onder meer bezighouden met het klimaat. Hoekstra heeft nu alvast laten weten dat hij geen voorstander is van klimaatverandering. “De wereld is sinds pakweg de jaren ’50 van de vorige eeuw bezig met een snelle verandering van het klimaat. Ik vind dat geen goede ontwikkeling. Het wordt tijd dat iemand dat eens hardop uitspreekt”, aldus Hoekstra.

Hoekstra vindt zelfs dat de wereld helemáál moet stoppen met de klimaatverandering. “Dat mag u een extreem standpunt vinden, maar het wordt tijd dat iemand eens met de vuist op tafel slaat”, aldus Hoekstra. “Ik denk oprecht dat Europa beter af is zónder klimaatverandering. Ja, dat zijn stevige woorden, dat realiseer ik mij heel goed. Maar ik meen het wel. Ik ben nooit een voorstander geweest van de opwarming van de aarde. Als het aan mij ligt, wordt die hele klimaatverandering vandaag nog teruggedraaid. Schrijf dat maar op.”

 
Deel dit artikel: