25 ℃

Hoekstra gaat met terugwerkende kracht vanaf 2011 leiderschap tonen

Hoekstra gaat met terugwerkende kracht vanaf 2011 leiderschap tonen
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

CDA-leider Wopke Hoekstra gaat alsnog leiderschap tonen over de periode van 2011 tot heden. Dat beloofde Hoekstra tijdens de ledenraadpleging in Nijkerk.

In ledenraadpleging ging over het stikstofbeleid van het CDA. De leden gaven Hoekstra er flink van langs. Ze verwijten hem onzichtbaarheid en gebrek aan leiderschap. “Voor wat betreft mijn onzichtbaarheid ben ik het niet met de leden eens”, zei Hoekstra na afloop. “Ik sta hier en u ziet mij. Ik ben dus zeker niet onzichtbaar. Als ik onzichtbaar was geweest, zouden de leden niet zo boos op mij zijn geworden. Dan had iedereen zich afgevraagd: ‘waar is Hoekstra?’.”

Op het gebied van leiderschap komt Hoekstra de CDA-leden wél tegemoet: “Terugkijkend moet ik inderdaad concluderen dat ik onvoldoende sturing heb gegeven. Daarom zal ik alsnog leiderschap tonen met terugwerkende kracht vanaf 2011.”

Het jaar 2011 is niet toevallig gekozen. Dat is namelijk het jaar waarin Hoekstra namens het CDA aantrad in de Eerste Kamer.

Wat de belofte van Hoekstra precies inhoudt, weet hij nog niet: “Daar zal ik in de komende weken goed over nadenken”, licht hij toe. “We zullen eerst moeten uitzoeken wat ik in de afgelopen elf jaar precies heb gedaan en hoe dat anders moest.”

 
Deel dit artikel: