21 ℃

Hoekstra dolblij met benoeming klimaatcommissaris: “Ik zat net in het vliegtuig toen ik het hoorde”

Hoekstra dolblij met benoeming klimaatcommissaris: “Ik zat net in het vliegtuig toen ik het hoorde”
Foto: 4 PM production / Dan Morar / Shutterstock.com

BRUSSEL - Champagne aan boord van het privévliegtuig van Wopke Hoekstra. Hij mag definitief aan de slag als klimaatcommissaris in het Europees Parlement. Donderdag kreeg Hoekstra het verlossende telefoontje.

Hoekstra doorliep in de afgelopen week een zware sollicitatieprocedure bij de klimaatcommissie van het Europees Parlement. Donderdag kreeg hij te horen dat hij is aangenomen. “Ik zat toevallig net in het vliegtuig toen ik het hoorde. Ik was onderweg van Straatsburg naar Brussel. Precies op het moment dat de stewardess mijn foie gras wilde serveren, ging mijn telefoon”, vertelt de blije Hoekstra.

De aanstelling van Hoekstra ging niet zonder slag of stoot. 173 Europarlementariërs stemden tegen, omdat Hoekstra volgens hen weinig affiniteit heeft met klimaat- en milieuzaken. “Grote onzin”, aldus Hoekstra. “Ik doe alles voor het klimaat. Vorig jaar heb ik tientallen keren gebruik gemaakt van het regeringsvliegtuig en op die manier duizenden kilometers in een vervuilende dieselauto vermeden.”

 
Deel dit artikel: