Hoe vertel je je kind dat Sinterklaas dit jaar niet langskomt?

Foto: NadyaEugene / Hans.Slegers / Shutterstock.com

Vanwege het coronavirus ziet het sinterklaasfeest er dit jaar anders uit. Er is geen intocht in uw woonplaats en Sinterklaas komt niet bij u langs. Voor uw kind is dat misschien lastig te begrijpen. Hoe ga je het gesprek aan? Wij vroegen pedagoog Gerard Zilver om advies.

“Ik adviseer ouders om eerlijk te vertellen wat er aan de hand is. Uw kind heeft recht op de waarheid”, aldus de pedagoog. “Zeg gewoon dat Sinterklaas best op bezoek had kunnen komen, als mensen een beetje beter hadden geluisterd.”

“Vertel je kind dat er een ziekte is en dat de overheid daarom maatregelen moest nemen. En dat er heel, heel erg asociale mensen zijn die zich daar niet aan houden. En dat er heel boze mensen zijn die het virus niet zo erg vinden en volledig schijt hebben aan de rest van de samenleving. En dat sommige mensen te beroerd zijn om een mondkapje te dragen, omdat ze hun eigen bekrompen meninkje voorop stellen. En dat Sinterklaas natuurlijk helemaal geen zin heeft om dat asociale tokkievolk cadeautjes te gaan geven. Dat begrijpt uw kind best.”

 
Deel dit artikel: