11 ℃

MOEILIJK: Je kind vertellen dat het naar de hel gaat

MOEILIJK: Je kind vertellen dat het naar de hel gaat
Foto: iStockPhoto - Getty Images - Sjenner

Als je een zondig kind hebt, zul je op een gegeven moment moeten vertellen dat het naar de hel gaat. Voor de ouders én het kind is dat een moeilijk gesprek. Hoe vertel je je kind dat het later eeuwig zal branden in het hellevuur?

Greta Marconius is moeder van David (3). “Hij is een buitenechtelijk kind en dus vanaf de geboorte al zondig. Ik heb hem al op jonge leeftijd verteld wat de hel is en dat hij daar later ook naartoe gaat. Ja, natuurlijk waren er traantjes, maar hij heeft recht op de waarheid. David heeft nu nog een heel leven om zich voor te bereiden op zijn gruwelijke hiernamaals.”

Pastor Theo Buer is het met Greta eens. “Natuurlijk wil je als ouder het beste voor je kind, maar de realiteit is dat niet iedereen naar de Hemel gaat. Zodra duidelijk is dat jouw kind na dit aardse bestaan zal branden in de hel, moet je daar eerlijk over zijn”, vertelt Buer.

Maar hoe begin je zo’n gesprek? “Je kunt het op een speelse manier aanpakken”, legt Buer uit. “Lees voor het slapen gaan relevante stukjes voor uit de Bijbel. Laat je kind ruiken aan een stukje zwavel. En zet de verwarming steeds hoger, zodat je kind geleidelijk kan wennen aan de hitte.”

 
Deel dit artikel: