18 ℃

Hoe lang duurt het voordat iedereen dood is?

Foto: Kopytin Georgy / Shutterstock.com

Het aantal Nederlanders dat door het coronavirus is overleden is in één dag verdubbeld. Gisteren stond het dodental nog op vijf, inmidddels zijn het er tien.

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat het aantal doden ten gevolge van het coronavirus momenteel in 24 uur verdubbelt. Hoe lang duurt het dan voordat iedereen in Nederland dood is? Viroloog Eric Stammelhuis kwam zojuist met een berekening.

“We hebben de nieuwste sterftecijfers ingevoerd in onze computers. Zo kunnen we nauwkeurig bepalen hoe snel het dodental oploopt. De uitkomst van de berekeningen is helaas ronduit schokkend”, aldus de wetenschapper.

Stammelhuis legt de cijfers als volgt uit: “Als het dodental in het huidige tempo oploopt zijn er op 5 april bijna 42 miljoen doden, alleen al in Nederland. Zo veel mensen zijn er niet eens in Nederland, dat betekent dat sommige coronadoden zelfs nog geboren moeten worden. Kunt u nagaan hoe hard het gaat. Voorwaarde is wel dat de scholen gewoon open blijven en de overheid niet ineens met maatregelen komt.”

 
Deel dit artikel: