16 ℃

“Hoe komen wij zonder bierfiets op ons werk?”

Het Amsterdamse advocatenkantoor Berghman & Partners overweegt een rechtszaak, nu de gemeente de bierfiets wil verbieden. “Hoe komen wij zonder bierfiets in hemelsnaam op ons werk?”, vragen de advocaten zich af.

bierfiets-berghmanEenVandaag meldt dat de bierfiets vanaf volgend jaar in bepaalde delen van Amsterdam verboden is. Het nieuws sloeg bij het advocatenkantoor in als een bom. “Twee jaar geleden hebben wij de bierfiets aangeschaft om milieubewust te kunnen carpoolen, of bierfietspoolen, zoals wij het noemen. En nu ineens komt de gemeente met een verbod. Een bezopen plan”, foetert eigenaar Walter Berghman.

Volgens de raadscommissie van de gemeente Amsterdam zorgt de bierfiets voor overlast in de binnenstad, maar Berghman vindt dat onzin. “Elke ochtend bierfietsen we gezamenlijk naar ons kantoor. De bierfiets is een milieuvriendelijk vervoermiddel en bierfietsen is ook nog goed voor de gezondheid van onze medewerkers. Daarnaast is de bierfiets bijzonder efficiënt. Op de bierfiets kunnen wij ons woon-werk-verkeer combineren met de vrijdagmiddagborrel.”

 
Deel dit artikel: