27 ℃

Hoe Jaap van Dissel ondanks zijn populariteit toch zo gewoon bleef

Foto: YT CC

Het was een bewogen jaar voor Jaap van Dissel. In minder dan twaalf maanden groeide hij uit van een onbekende RIVM-directeur tot een nationale superster. Wat doet dat met hem?

Fanmail, handtekeningen uitdelen, aan tafel met Bekende Nederlanders en bijna elke avond een televisieoptreden… een jaar geleden kon Jaap van Dissel het zich nog niet voorstellen. Nu hoort het bij zijn dagelijkse bezigheden. 2020 zette het leven van Jaap van Dissel totaal op zijn kop.

Toch is Jaap van Dissel ondanks het succes heel gewoon gebleven. Zijn levensmotto: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Hij is nog steeds getrouwd met de vrouw die hij al kende voordat hij beroemd werd. En minstens zo opvallend: Jaap van Dissel is niet te vinden op social media! Jaap bleef gewoon Jaap.

Zijn plotselinge beroemdheid zorgde ongetwijfeld ook in financieel opzicht voor een flinke sprong vooruit. Hoeveel Jaap precies verdient weet alleen hij, maar dat het gaat om een bedrag van zes cijfers is zeker. Toch pocht hij niet met zijn rijkdom. Hij draagt nog steeds dezelfde colbertjes van C&A en hij rijdt nog gewoon zelf naar zijn werk. Het is juist deze bescheidenheid die Jaap van Dissel zo geliefd maakt.

 
Deel dit artikel: