23 ℃

Hoe bespaar je op je energierekening zonder de klimaatdrammers hun zin te geven?

Hoe bespaar je op je energierekening zonder de klimaatdrammers hun zin te geven?
Foto: Viacheslav Nikolaenko / Shutterstock.com

Het is een dilemma waar veel rechts georiënteerde Nederlanders mee worstelen. Je hebt een gruwelijke hekel aan de linkse klimaatretoriek en wil dus absoluut niet meewerken aan een beter klimaat, maar je hebt géén zin in een hoge energierekening. Moet je dan korter of juist langer douchen?

“Hoe korter je doucht, hoe meer die smerige linkse klimaatdrammers hun zin krijgen. Daarom zijn veel tegenstanders van de linkse klimaatagenda gewend om heel bewust zo lang mogelijk onder de douche te staan. Maar met de huidige gasprijzen is dat behoorlijk onbetaalbaar. Gelukkig zijn er nog andere manieren om je punt te maken. Het is vooral een kwestie van de juiste keuzes maken”, zegt energiedeskundige Jan Opdenhei.

“Met de huidige energietarieven is het heel verleidelijk om korter te gaan douchen, maar je loopt daarmee wel het risico dat je per ongeluk meewerkt aan de linkse klimaatagenda”, vervolgt Opdenhei. “Als je gasverbruik vanwege de kosten écht omlaag moet, probeer dat dan te compenseren met andere fossiele brandstoffen. Je kunt bijvoorbeeld je huis verwarmen met een open haard, of een pelletkachel. Zo ben je goedkoper uit, maar blijf je toch voldoende schadelijke stoffen uitstoten.”

 
Deel dit artikel: