15 ℃

Hittehaters in de rij voor vakantie naar Noordpool

Foto: Nancy Beijersbergen / Leah-Anne Thompson / Just dance / Shutterstock.com

Door het warme weer in eigen land trekken Nederlanders massaal naar de Noordpool. Arctis Vakanties, een van de weinige aanbieders van vakanties op de Noordpool, heeft dan ook niet te klagen over de belangstelling.

“Ellesmere-eiland, dat is een populaire bestemming, zou je kunnen zeggen. Zeker
wanneer het woord ‘hittegolf’ in de voorspellingen wordt genoemd, krijgen wij geheid meer sitebezoekers en aanvragen voor informatie over onze reizen naar het poolgebied”, zegt een woordvoerder van Arctis.

Volgens de reisorganisatie is de Noordpool de ideale bestemming voor vakantiegangers die de Nederlandse hitte willen ontvluchten: “Niet de Zuidpool, hè, want daar kan het wel min 40 graden zijn. Da’s iets teveel van het goede  Nee, het noordpoolgebied is met zo’n min 16 graden een heerlijke bestemming voor de vakantieganger die geen zin heeft in gezweet, korte broeken en blote toestanden. Hou je van het echte, Hollandse winterweer dan moet je in de zomer op de Noordpool zijn.”

Foto: Gorillaimages / Shutterstock.com

Ook Esmee Paterswolde (33) en haar vriend Zoltar (58) vertrekken vanmiddag naar Ellesmere.  “Eind juni is daar de mooiste tijd”, vertelt ze. “Kijk, in juli of augustus moet je daar natuurlijk niet komen. Dan is het veel te heet.”

 
Deel dit artikel: