19 ℃

HITTE-ADVIES: Zo min mogelijk kleding op het werk

Werkend Nederland heeft moeite met de tropische temperaturen. Op werkplekken zonder airconditioning kan de temperatuur snel oplopen. Het advies van werkgevers is eenvoudig: trek zo min mogelijk kleding aan.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Nieuwspaal

Een te warme werkomgeving kan problemen geven. Zo gaat het concentratievermogen achteruit, wat kan leiden tot meer fouten. Werkgeversbond NCWV adviseert werknemers om overtollige kleding achterwege te laten. “De weersomstandigheden vragen om aangepaste werkkleding. Als je de hele dag achter een bureau werkt, dan kan dat net zo goed in je ondergoed”, aldus woordvoerder Bernard Riensse.

Ook directeur Erik Neskeller van een groot administratiekantoor in Utrecht zag zich genoodzaakt maatregelen te nemen. “We moeten niet hebben dat iemand flauwvalt door de hitte. Daarom heb ik alle werknemers verplicht om zo luchtig mogelijk gekleed te komen. De heren werken vandaag met ontbloot bovenlijf. En dat geldt ook voor de dames.”

Het dwingende advies van Neskeller werd vanmorgen goed opgevolgd. “Slechts twee werkneemsters weigerden hun medewerking. We gaan eens kijken welke gevolgen dat heeft voor hun contract.”

 
Deel dit artikel: