28 ℃

Hip nieuw tentje werkt aan coronavaccin met alleen biologische, lokale ingrediënten

Foto: Dean Drobot / Shutterstock.com

Overal verschijnen vaccins tegen het coronavirus. Onder meer de farmaceutische bedrijven Pfizer en Moderna hebben al goed werkende vaccins. Ook de 33-jarige Dave Cortiers maakt een vaccin, maar hij doet het anders. In zijn hippe tentje, midden in de Amsterdamse Pijp, ontwikkelt hij het eerste coronavaccin met alleen biologische, lokaal geteelde ingrediënten.

“Het wordt een vaccin met uitsluitend ingrediënten die op een duurzame manier zijn geproduceerd”, zegt de jonge ondernemer. “Een vaccin van het beste wat de natuur te bieden heeft. We weten dat daar echt vraag naar is, vooral onder millennials die geen zin hebben in al die chemische troep.”

Via crowdfunding had Dave in een mum van tijd genoeg geld bijeen om te kunnen starten. Hij weet nog niet wanneer zijn vaccin de markt op kan: “Zoiets kost tijd, vooral omdat we hoge eisen stellen. Onze klanten willen echt kwaliteit. Ons vaccin wordt vegan en uiteraard dierproefvrij. Eigenlijk hadden we al een werkend vaccin, maar daar zaten gluten in. Dat wil onze doelgroep niet.”

 
Deel dit artikel: