Hilversumse wethouder Karin Walters heeft vannacht 75% van achtertuin buurman geannexeerd

Hilversumse wethouder Karin Walters heeft vannacht 75% van achtertuin buurman geannexeerd
Foto: Sealandskyphoto / Josep Curto / Shutterstock.com

HILVERSUM - Nu de Hilversumse wethouder Karin Walters haar plannen om te emigreren noodgedwongen in de ijskast heeft moeten zetten, is ze thuis aan de slag gegaan. Vannacht annexeerde Walters een flink deel van de achtertuin van de buren.

“Ik werd vanochtend wakker en ik zag dat mevrouw Walters haar schutting zes meter naar links heeft geplaatst, midden op mijn erf. Als ik nu de schuifpui open doe, sta ik niet langer in mijn eigen tuin, maar in die van Walters”, aldus een verbouwereerde buurman.

Walters zelf wijst op de kadasterkaarten van de jaren ’80: “Als je goed kijkt, zie je dat de grond van mijn buurman toen behoorde tot onze kavel. Ik heb dus geen grond van mijn buren afgenomen, maar een stuk grond bevrijd wat historisch bezien altijd al bij mijn tuin hoorde.”

Twee achterburen hebben inmiddels verhuisplannen, omdat ze bang zijn dat Walters ook daar de grenzen zal gaan oprekken. “Ik heb helemaal geen belang bij burenruzies, maar inderdaad vormen de achterburen ook een probleem”, verklaart Walters. “Ik kan niet uitsluiten dat een speciale operatie nodig zal zijn om de oorspronkelijke m2’s te herstellen.”

 
Deel dit artikel: