21 ℃

Hilarische taferelen in Londen waar oude, verwarde man claimt nieuwe koning te zijn

Hilarische taferelen in Londen waar oude, verwarde man claimt nieuwe koning te zijn
Foto: Marina Bauer / Wiki Commons CC BY-SA 4.0

In Londen heeft een man van ver in de zeventig zaterdag voor vrolijke momenten gezorgd. De oude man hield bij hoog en laag vol dat hij de nieuwe koning van Engeland is.

Hilariteit alom in de straten van Londen. Terwijl honderdduizenden toeschouwers zich opmaakten voor de kroning van de nieuwe koning, kregen ze een wonderlijk tafereeltje te zien. Een oude, kalende man met bovengemiddeld grote oren ging, compleet met koningsmantel en kroon, op de Britse troon zitten.

De verwarde man sprong uit zijn vel toen hij door aangesnelde politieagenten werd aangesproken. Met opgewonden stem hield hij vol de nieuwe koning te zijn: “Ik ben de nieuwe koning van Engeland. Mijn hele leven heeft in het teken gestaan van deze dag. Ik ben Charles III, uw geliefde nieuwe vorst.”

Niet alleen het publiek was geamuseerd. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima konden hun lach niet inhouden toen het onbeduidende mannetje uitriep: “U kunt mij niet afvoeren! Ik ben ooit tegen mijn zin in met de mooiste vrouw van Engeland getrouwd om u, mijn volk, te paaien. Alleen daarom al verdien ik het koningschap.”

 
Deel dit artikel: