Moeder: “Hij is nu al het mietje van de brugklas”

Annet Vermeer kijkt met schaamte terug op de eerste week in de brugklas van haar zoon Daan Vermeer. “Hij is echt zo’n kinderachtige brugklasnerd”, concludeert ze.

Foto: Syda Productions / Shutterstock.com

Afgelopen dinsdag was het dan zover: Daan Vermeer (12) ging voor het eerst naar de brugklas. Na een week observeren is zijn moeder Annet Vermeer niet over hem te spreken. “Toen ik hem zag wegfietsen voelde ik eigenlijk helemaal geen trots. Hij had zo’n gloednieuwe propvolle rugzak en hij had er helemaal zin in. De hele week had hij zijn huiswerk al op school gedaan, hij vindt de leraren leuk en de lessen interessant. Ik dacht: Jezus, wat een nerd!”

Annet ergert zich kapot aan het gedrag van haar zoon. “Hij denkt dat hij nu groot is, maar terwijl ik zijn broodtrommeltje klaarmaakte, zat hij gewoon met zijn Lego te spelen. Na schooltijd kijkt hij Nickelodeon. Dan denk ik: ga gewoon na schooltijd ergens op straat hangen met een groepje!”

De moeder van de kersverse middelbare scholier ziet het somber in. Ze hoopt dat Daan zijn houding nog verandert. “Anders wordt hij nooit populair, dan blijft hij het mietje van de school blijft. Ik heb nu al de neiging om hem even te tackelen als hij langsloopt. Het is maar goed dat ik niet in zijn klas zit. Ik zou hem absoluut pesten.”

 
Deel dit artikel: