“Hier op kantoor is intimiteit gewoon belangrijk”

Vrouwelijke collega’s verdienen vaak minder dan mannen. Meestal is dat hun eigen schuld. Vrouwen vergeten vaak dat de baas graag een beetje verwend wil worden. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau QuestionIt op Nationale Secretaressedag. 

Foto: Photographee.eu / Shutterstock.com

Erik Neskeller leidt een groot administratiekantoor in Utrecht. “In principe gaat het bij vrouwelijke collega’s niet om hun kennis. Daar hebben we al mannen voor”, legt Neskeller uit. “Ik neem juist vrouwen aan voor een stukje ontspanning op de werkplek. Ik ben een gezonde vent en kan op kantoor soms ineens behoorlijk opgewonden raken. Dan is het fijn als een vrouwelijke collega daar wat aan kan doen. Hier op kantoor is intimiteit gewoon belangrijk.”

Mariska Plaggesteijn werkte zich in zes maanden op van stagiaire tot personal assistant. “Vrouwen begrijpen niet meer waarvoor ze geschapen zijn”, aldus Plaggesteijn. “Als je alles maar ongewenste intimiteiten noemt, gaat je carrière eronder lijden. Ik zeg: Laat geen kansen liggen maar ga liggen als je de kans krijgt.”

 
Deel dit artikel: