27 ℃

Hier kunt u op vakantie een flinke boete voor krijgen

Verkeersregels zijn niet overal in Europa hetzelfde. Wist u bijvoorbeeld dat u in Spanje niet mag autorijden op slippers? Wij zetten de meest opmerkelijke lokale verkeersregels op een rij.

Foto: Christopher Dodge / Shutterstock.com

In Frankrijk is het verboden om te rijden met oordopjes in. Oppassen dus, als u op weg naar uw vakantieadres naar muziek wilt luisteren. Automobilisten die met oordopjes in worden betrapt krijgen een boete van maar liefst 135 euro.

In België is het klemrijden van andere weggebruikers officieel verboden. Het wordt daar als zeer onfatsoenlijk beschouwd. U mag andere weggebruikers in België niet hinderen, zelfs niet als u ruzie heeft.

Voor automobilisten die naar Spanje gaan is het extra oppassen. Volgens de Spaanse verkeerswet is het dragen van de autogordel ook bij lagere snelheden verplicht. Zelfs als u maar 50 kilometer per uur rijdt.

In Luxemburg zijn automobilisten verplicht om het advies van verkeerslichten op te volgen. Staat het verkeerslicht op rood, dan bent u verplicht om te stoppen.

In Noorwegen worden filerijders gezien als bumperklevers. Doorrijden dus, want wie toch in de file staat kan een flinke boete verwachten.

 
Deel dit artikel: