13 ℃

Hidde (12) vond via Spoorloos zijn biologische ouders

Hidde (12) vond via Spoorloos zijn biologische ouders
Foto: Lucian Coman / Cookie Studio / Shutterstock.com

Er is veel te doen over het televisieprogramma Spoorloos van omroep KRO-NCRV. De omroep zou in het verleden grote fouten hebben gemaakt. Mensen zouden aan de verkeerde families zijn gekoppeld. Gelukkig ging er bij Spoorloos ook veel wél goed. Zo is er het succesverhaal van de 12-jarige Hidde, die dankzij Spoorloos zijn biologische ouders vond.

Hidde wist weinig over zijn afkomst, behalve dat hij op 4-jarige leeftijd was geadopteerd en opgroeide in Friesland. Vorig jaar kwam hij in contact met de redactie van Spoorloos. De zoektocht naar zijn biologische ouders leidde hem naar Ghana.

De mensen van Spoorloos vonden een match in het Ghanese dorp Kofe Djan. Daar, diep in de binnenlanden van Ghana, bleken de biologische ouders van Hidde te wonen. In een emotionele uitzending werd Hidde met zijn biologische ouders herenigd.

Dolblij poseert Hidde met zijn biologische vader en moeder. “Ik ben nog steeds heel blij met het speurwerk van de redactie van Spoorloos. Zonder hen had ik mijn biologische ouders nooit gevonden”, vertelt hij. “Ik moest wel heel erg wennen aan het leven in Ghana. Vanwege mijn huid verbrand ik nogal snel. Maar het is zo fijn om weer bij mijn familie te zijn.”

 
Deel dit artikel: