19 ℃

Hevige storm op komst

Ons land krijgt woensdag te maken met de eerste storm van 2018. Volgens weerbureau MeteoScience gaat de storm gepaard met buien, onweer en zeer zware windstoten.

Foto: Cemt / Shutterstock.com

“Het is moeilijk te zeggen hoe zwaar de storm precies gaat worden, maar wij adviseren om je voor te bereiden op het allerergste”, waarschuwt weerman Thomas Indra. “Vooral langs de kust gaat het extreem hard waaien. Ik ben niet gauw bang, maar als ik op de weerkaarten kijk slaat de angst mij om het hart.”

De storm wordt veroorzaakt door een diepe depressie die vanuit het westen over ons land trekt. Eerst zal de temperatuur licht stijgen, waarna een scherp koufront zorgt voor een plotselinge daling van de temperatuur en zeer zware buien. Het KNMI heeft voor vrijwel de hele dag Code Geel afgekondigd.

“In de dertig jaar dat ik werk als meteoroloog heb ik zoiets nog nooit meegemaakt”, aldus Indra. “Weet u, ik ben een nuchter mens. Ik ben niet gelovig opgevoed, maar op dit moment zou ik het liefst gaan bidden. Heel hard bidden. Dat is het enige wat we nu nog kunnen doen.”

 
Deel dit artikel: