Hevig noodweer maakt einde aan zomerse hitte

Hevig noodweer maakt einde aan zomerse hitte
Foto: John D Sirlin / Shutterstock.com

Ons land is zondagmiddag getroffen door zware onweersbuien en heel veel regen. Door het noodweer werd het zomerse weer met een enorme klap verdreven.

Verschillende meteorologen waarschuwden al voor de hevige onweersbuien. Het KNMI kondigde zelfs code oranje af en dat betekent: problemen. Voor de 31-jarige Tamara uit Wijdenbosch was het allemaal niets nieuws. Zij maakte al eerder een onweersbui mee. “Het is al vier jaar geleden, maar ik kan het me nog goed herinneren”, vertelt ze. “Ineens kwamen er dreigende, donkergrijze wolken aan. Een stralende zomerdag veranderde in een drama.”

Hoewel Tamara onmiddellijk in actie kwam, kon ze niet meer aan de onweersbui ontkomen. “Natuurlijk heb ik geprobeerd te vluchten, maar het regende al. Waar moest ik naartoe? Overal om me heen vielen druppels. Grote druppels. Daarna kwam de donder”, herinnert ze zich. “Iedereen zou in zo’n situatie natuurlijk in paniek raken, maar ik niet. Er kwam een soort overlevingsinstinct naar boven. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik dacht aan mijn zoontje en hoe verschrikkelijk het zou zijn als hij zonder moeder zou opgroeien.”

Tweede kans

Tamara overleefde, maar de bui heeft haar leven wel veranderd: “Mijn carrière, geld, of een dure auto, dat vind ik allemaal niet meer belangrijk. Ik geniet nu van kleine dingen, zoals een mooie bloem of een lekkere kop thee. Sinds die onweersbui kijk ik anders tegen het leven aan. Ik heb een tweede kans gekregen. Daar ben ik intens dankbaar voor.”

 
Deel dit artikel: