17 ℃

Het wordt EXTREEM KOUD!

Het wordt in de komende dagen extreem koud in ons land. Volgens weerbureau Weerplaza daalt de temperatuur tot Siberische waarden. MeteoScience heeft extra noodmaatregelen aangeraden.

Foto: Sun OK / Shutterstock.com

De temperatuur kan dalen tot wel VIJFTIEN GRADEN ONDER NUL. Dergelijke omstandigheden komen in ons land zelden voor. Toch zijn er dingen die je zélf kunt doen tegen de kou.

Zet de verwarming aan
Veel mensen hebben thuis een centraal verwarmingssysteem. Zoals de naam al doet vermoeden kan zo’n systeem zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Met een goed werkende verwarming kan het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur oplopen tot wel 35 graden!

Trek warme kleding aan
Een dikke trui of een warm vest zorgt ervoor dat je minder last hebt van de kou.

Ga naar een bejaardenhuis
In een bejaardenhuis is de temperatuur vaak veel hoger dan in een normale woning. Ga naar het dichtstbijzijnde bejaardenhuis en profiteer van de gratis warmte. De meeste bejaarden stellen extra gezelschap zeer op prijs!

Bezoek een crematie
Wist je dat crematies vaak worden bezocht vanwege de warmte? De temperatuur in een crematieoven ligt tussen 400 en 1100 graden Celsius. De meeste crematies zijn gratis te bezoeken. Crematies worden vaak aangekondigd in de krant, zodat je precies weet waar je moet zijn.

 
Deel dit artikel: