Nina (26): “Het was alsof ik in de hel was beland”

Donderdagmiddag kon Nina van Coevorden nog niet vermoeden dat haar dag ingrijpend zou veranderen. “Ineens zat ik er midden in. Ik kon geen kant op”, vertelt ze met trillende stem.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Sansara

Haar make-up is doorgelopen, haar kleren drijfnat. De schrik zit er goed in bij de 26-jarige onderwijzeres. Binnen vertelt Nina wat haar is overkomen.

“Ik genoot ’s middags nog van het heerlijke weer aan het strand van Hoek van Holland. Ik had een vrije dag en het zou 25 graden worden. Perfect strandweer, dacht ik. Ik heb heerlijk een boek gelezen, liggend in de zon. Als ik had geweten wat me te wachten stond, was ik eerder weggegaan”, zegt ze snikkend.

Maar wat een fijne strandmiddag had moeten worden, veranderde in een nachtmerrie. “Het moet rond kwart voor zes zijn geweest. Ineens verdween de zon en kwam er een pittige bui. In een paar minuten was ik helemaal natgeregend. Echt, heel erg nat. Ik begon te gillen. Overal waren druppels. Het was alsof ik in de hel was beland.”

Eenmaal binnen realiseert Nina zich wat er is gebeurd. “Pas toen kwam het besef: dit had heel anders kunnen aflopen.” Het KNMI waarschuwt voor meer buien.

 
Deel dit artikel: