14 ℃

Het Toilet… een hippe gadget of echt nuttig?

Je ziet ze steeds vaker: toiletten. Een toilet is tegenwoordig helemaal hip. Sommige huizen hebben er zelfs twee. Is een toilet niets meer dan een leuke gadget, of heb je er ook echt wat aan?

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Michael Heim

Producenten verzinnen steeds weer wat nieuws. Speciaal voor in de badkamer of in de wc is er tegenwoordig een toilet. Consumenten zouden op een toilet gemakkelijker hun behoefte kunnen doen.

“Ineens zie je dat iedereen zo’n ding wil hebben. Maar of je er werkelijk wat aan hebt? Ik betwijfel het”, zegt trendwatcher Nick Heijloos. “Natuurlijk is zo’n glimmende pot leuk om aan je vrienden te laten zien. Maar volgens mij is het toilet niets meer dan de zoveelste hype. Over een paar jaar hoor je er niemand meer over. Dan kotst iedereen weer gewoon in de tuin.”

Remco Santers en zijn vriendin Nicolette hebben sinds een paar maanden een toilet in huis. “We hebben na lang twijfelen besloten om er eentje aan te schaffen. Eerlijk gezegd kunnen we nu al niet meer zonder. In combinatie met een douche lijkt het dubbelop, maar een toilet biedt veel voordelen. Zeker met de grote boodschap, die hoeven we nu niet meer met een vork door het doucheputje te prakken.”

 
Deel dit artikel: