Het nieuwe normaal: “Mensen blijven ook na de pandemie hun handen wassen”

Foto: Alexander Raths / Shutterstock.com

De coronapandemie heeft voor veel veranderingen in de samenleving gezorgd. We werken vaker thuis, we niezen in de elleboog en we wassen onze handen. Sommige van deze nieuwe gewoontes zullen na de pandemie blijven bestaan, denken deskundigen.

Je ziet het steeds vaker: mensen die hun handen wassen. Het regelmatig wassen van de handen zou de verspreiding van het coronavirus tegengaan. Zelfs premier Rutte kwam met het advies ‘Was je handen stuk’. Trendwatcher Tino Nufters verwacht dat handen wassen nog wel tijdje zal blijven bestaan, zelfs als de pandemie straks voorbij is.

“Het wassen van de handen is een blijvertje”, zegt trendwatcher Imke Braambosch. “In de gezondheidszorg was het al langer gebruikelijk, maar door de pandemie wassen we nu allemáál weleens de handen. En eigenlijk is dat helemaal niet zo gek, als je erover nadenkt. We hebben toch een stukje meer hygiënisch besef gekregen.”

De trendwatcher denkt dat we na de coronapandemie zelfs nog vaker onze handen zullen wassen: “Ik sluit niet uit dat we in de toekomst na elk toiletbezoek even onze handen wassen. Nu lijkt dat nog zwaar overdreven, maar over een paar jaar is het misschien heel normaal.”

 
Deel dit artikel: