19 ℃

Iris (15): “Het lukt maar niet om zwanger te worden”

De 15-jarige Iris Waterlugt probeert al twee jaar zwanger te worden, maar het lukt niet. Ze is wanhopig, omdat haar kinderwens nog steeds niet vervuld is.

Foto: Photographee.eu / Shutterstock.com

“Ik ben er de hele dag mee bezig”, zucht Iris. “Elke maand is er weer die teleurstelling, als ik wéér niet zwanger ben. Ik ben al gestopt met zuipen en blowen, maar toch raak ik maar niet in verwachting. Om me heen zie ik allemaal jonge moeders die nog te dom zijn om een goudvis in leven te houden. En mij lukt het niet. Dat vind ik oneerlijk.”

Gelukkig krijgt Iris veel steun van haar vriend Mark (36). “Hij is heel lief en zegt dat het allemaal wel goed komt. Als ik vruchtbaar ben, doen we het elke dag. Maar door de spanning heb ik vaak geen zin om te vrijen. Daardoor wordt het alleen maar moeilijker.”

Iris overweegt om naar een vruchtbaarheidskliniek te gaan. “Misschien kom ik in aanmerking voor IVF. Maar die behandelingen zijn vaak overdag en dan moet ik naar school. Een dure behandeling is ook lastig, omdat ik nu nog in de schuldhulpverlening zit.”

 
Deel dit artikel: