23 ℃

Het huis van schoonmaakster Astrid (52) is één grote teringzooi: “Werk en privé wil ik gescheiden houden”

Het huis van schoonmaakster Astrid (52) is één grote teringzooi: “Werk en privé wil ik gescheiden houden”
Foto: Christian Delbert / Kekyalyaynen / Shutterstock.com

MEPPEL - Hoewel veel Nederlanders het lastig vinden om een gezonde werk-privébalans te onderhouden, heeft schoonmaakster Astrid Heuvels (52) uit Meppel hier geen enkele moeite mee. Omdat Astrid doordeweeks bij diverse huishoudens schoonmaakt, waakt ze ervoor dat ze thuis haar eigen woning onder handen neemt. “Ik wil werk en privé goed van elkaar gescheiden houden”, verklaart Astrid.

Toch vertelt Astrid dat ook zij aanvankelijk moeilijk haar werkzaamheden kon loslaten: “Wanneer ik na een lange werkdag thuiskwam, had ik soms de neiging om de boel aan kant te maken. Even snel het huis stofzuigen, een wasje draaien, het toilet een keer goed reinigen of de opgestapelde vaat wegwerken. Op een gegeven moment werd me dat te veel. Mijn psycholoog heeft mij uiteindelijk laten inzien dat ik beter mijn grenzen mag bewaken en mijn werk niet mee naar huis hoef te nemen. In mijn hoofd is het daarom nu veel rustiger en opgeruimder.”

Door Astrids evenwichtige bestaan heeft ze bovendien het idee dat ze nog meer van haar werk kan genieten: “De geur van een gewassen t-shirt, de glans van een gezeemd raam, het geluid van een stofzuiger. In mijn werk worden mijn zintuigen optimaal geprikkeld; het zijn prachtige sensaties die ik thuis niet heb. En thuis heb ik maden en vliegen die ik op mijn werk niet heb. Werk en privé vullen elkaar zo heel goed aan.”

 
Deel dit artikel: